För många skyttar blir vintern en paus i krutsäsongen, det blir för mörkt och kallt på skjutbanan. Pistolerna läggs in i skåpet för att plockas fram igen på våren. Samtidigt är vintern den perfekta säsongen att träna på inför det skytte som kommer till vår och sommar. Om du som läsare känner dig träffad kanske Accurize är systemet för dig.
Innan vi går djupare i testet vill jag vara öppen med att jag har fått systemet skickat till mig direkt från Accurize. De skickade med en laserpatron för 9mm och en för .22lr samt fyra olika tavlor. De har inte betalat mig eller på annat sätt försökt påverka min recension. Jag anser att jag kan göra en objektiv bedömning av systemet och dess styrkor och svagheter men vill att du som läsare ska vara medveten om ovanstående.
I Norska Bergen fanns en grupp skyttar som tyckte att det det var dags att göra något åt skytteträningen under vinterhalvåret och 2016 började de utveckla ett system för att träna hemma inne i värmen. Detta lade grunden för det som idag är Accurize shooting system. 2018 släpptes första versionen och systemet har utvecklats kontinuerligt sedan dess.
Ole Norstad, VD på Accurize, förklarar att ursprunget till produkten var att han och många andra med honom hade stått och tränat genom att skjuta på en svart prick på väggen. Men en svart prick på väggen ger inte någon direkt feedback på vad som faktiskt händer när skottet går. Ole förklarar vidare att torrträning är väldigt viktigt för att upprätthålla skyttekompetens och det går att träna hemma. På köpet kunde andra faktorer som avstånd till skjutbanor och pris på ammunition bemötas och företaget såg att det fanns plats för en produkt som kunde erbjuda träning hemma.
Det finns flera system på marknaden idag som använder laser men det som skiljer Accurize från konkurrenter som Mantis Laser Academy, Strikeman och Laserhit är sättet som lasern aktiveras på och hur träffarna registreras i målet. Mer om det längre fram. Först är det dags att öppna den rejält stora lådan.
Vad finns i lådan?
Accurize kommer i en stabil låda som ger gott skydd för komponenterna inuti. Stilren och enkel vilket gör att den faktiskt kan stå framme utan att störa. I lådan finns sensortavla, måltavla (två olika på bild) en laserpatron och en USB-C kabel.
Med följer också en del dokumentation och varningar som uppmanar till en säker hantering av lasern. I just denna låda är skummet utskuret uppe till vänster för att göra plats för en ask för ytterligare en laserpatron.
Ovanstående bild visar den utrustning som följer med, men utan manualer och informationsblad. Fler tavlor kan följa med beroende på återförsäljare och kunds önskemål.
Laser
Lasern sitter i ett aluminiumhölje som monteras i främre delen av pipan och aktiveras akustiskt. Ljudet som uppstår i vapnet när avtryckren passerar brytpunkten räcker för att aktivera lasern. Faktum är att det går att aktivera lasern genom att knacka på vapnet vilket gör det extra viktigt att ha koll på var lasern pekar. Det går till och med att aktivera lasern genom att knacka på själva laserpatronen med exempelvis en penna.
Aktiveringssystemet och patronens utformning gör att systemet skiljer sig från exempelvis från konkurrenterna som i regel har en slags klickpatron som förs in i patronläget. Lite förvirrande använder Accurize begreppet cartridge för laserenheten vilket på svenska blir patron, även om det varken har utformningen av en patron eller sitter i patronläget. Men för att vara konsekvent använder jag deras terminologi och därmed blir det laserpatron.
Det gäller att tänka igenom placering av tavla noga så att lasern inte riktas mot någon eller att någon reflex studsar tillbaka mot skjutpositionen.
Fördelen som går att få ur detta system är att ingen hänsyn behöver tas till patronlägets utformning vilket gör det möjligt att tillverka en patron för i princip alla tänkbara kalibrar. Faktum är att de flesta kalibrar ända från .177 till .45 täcks in i någon form. För luftpistol kan en adapter behövas men för övriga kalibrar räcker det med laserpatronen. För den som skulle önska en .38 patron så meddelar Ole på Accurize att 9mm patronen fungerar utmärkt och att till kaliber .32 används .308 patronen.
Den del som förs in i vapnets pipa är försedd med dubbla gummipackningar. Dessa fyller flera funktioner. Dels ser de till att patronen sitter stadigt på plats, men också att att patronen är centrerad i pipan. Då de är av gummi finns också ett mått av flexibilitet i passformen beroende på den faktiska kalibern.
För att säkerställa att patronen sitter ordentligt på plats finns det även en magnet i patronkroppen. Det är riktigt roligt att känna hur patronen verkligen sugs in i pipan och sitter stabilt på plats. Sålunda finns det i princip ingen risk att patronen ramlar ur vapnet om pipan skulle riktas nedåt.
I framkant på patronen sitter en mycket liten strömbrytare för att slå av och på lasern. Accurize uppger en livslängd på 25 000 avfyrningar per patron.
Tavlan
Den andra stora skillnaden mot exempelvis Mantis Laser Academy med flera är att med Accurize systemet skjuts lasern mot en stor sensor. Träffinformationen registreras och skickas sedan till användarens telefon eller surfplatta via blåtand. Räckvidden är ledigt fem meter men på tio meter kan det vara bra att ha fri sikt och störningsfritt mellan mål och tavla för att det ska fungera riktigt bra.
Framför sensorn sitter en skiva gjord av hård mjölkvit plast med ett tryck på. Den vita tavlan har ingen information i sig utan är istället helt enkelt något att rikta och avfyra mot.
Lasern behöver kunna lysa igenom färgen vilket gör att målet inte kan vara allt för mörkt. På en av de medföljande tavlorna (IPSC) så var färgen för tjock vilket gjorde att träffarna i den svarta träffytan inte registrerades.
Accurize verkar vara medvetna om att det har funnits tavlor med detta fabrikationsfel. Hade det varit en köpt produkt hade det varit föremål för reklamation av den enskilda tavlan.
Utformningen med sensor och överföring via blåtand gör att användaren kan ha en display precis bredvid sig och få information om hur träffarna tar. Att direkt kunna se tydliga träffar på tavlan är värdefullt. På bild har jag placerat en surfplatta på golvet. Men jag har ofta använt telefon både på längden och tvären och upplever det som en fullgod storlek för att presentera träffarna på.
Tavlan levereras med ett rejält stativ som jag upplever håller god kvalité. Det är enkelt att fälla ihop och justera. Det finns gängor i tavlan både på kort och långsida så att det går att ha tavlan både liggande och stående. För den som inte vill plocka med utrustning fram och tillbaka går det utmärkt att hänga tavlan på väggen och då använda hål i tavlans baksida.
Precisionstest
Jag blev nyfiken på om patronen går helt rakt in i pipan varje gång. För att undersöka detta monterade jag pistolen så fast jag kunde och aktiverade lasern genom att försiktigt knacka på pistolens patronläge med en penna. Hade jag valt att använda avtryckaren hade jag behövt att spänna hanen vilket skulle kunna ha fått vapnet att röra sig i sin infästning. Däremot var det inte möjligt att helt undvika att pistolen rörde på sig när det var dags för test två då det krävdes lite mer fysiskt handhavande.
Som kontroll genomförde jag först ett tiotal aktiveringar av lasern och den hamnar i princip exakt på samma punkt varje gång. En bild på detta hade varit tämligen intetsägande då träffprickarna lägger sig rakt över varandra. Lasern är exakt.
Test av rotation och återinförande
Jag genomförde två test som kompletterar varandra. I det första testet roterade jag lasern i pipan. Jag valde en utgångspunkt och aktiverade lasern. Därefter roterade jag patronen i nittio grader och aktiverade lasern igen för att sedan upprepa till jag gått hela varvet runt. Det resulterade i följande träffbild där den röda markeringen är fjärde och sista skottet:
Det visar att lasern inte sitter helt spikrakt i vapnet. Exakt vad detta beror på går att undersöka och diskutera men det behöver inte vara ett problem så länge den är konsekvent om lasern har samma orientering varje gång. För att undersöka detta var det dags för test 2. Jag satte i och tog ut ut lasern ur pipan flera gånger och såg till att den hamnade i samma läge varje gång. Även här är det sista skottet markerat rött.
I detta test krympte träffbilden betydligt och det kan tilläggas att min infästningsmetod var ytterst enkel och det fanns en viss risk att vapnet gled i höjdled, vilket jag tror hände vid skott 5. Annars satt de första 4 skotten mer eller mindre hål i hål. Sammantaget är min tolkning av träffbilden att så länge patronen hamnar i samma orientering varje gång kommer också träffarna ta på samma ställe varje gång. Detta är enkelt löst då det går att använda powerknappen för att linjera lasern med kornet.
Då lasern sätts i när träningen ska börja och tas ut först när träningen är slut finns inga problem med den minimala variation som kan uppstå mellan träningar. Inom ett träningstillfälle kommer lasern inte att flyttas runt och kommer därmed vara så exakt som en laser förväntas vara.
Appen
För att kunna använda hårdvaran behöver man använda en app. Steg ett är att ladda ned appen och därefter skapa ett konto. Kontot går att öppna på andra plattformar så att det är enkelt att byta mellan exempelvis surfplatta och telefon eller mellan telefoner. Det finns två typer av konton, ett gratiskonto och ett så kallat pro abonnemang som kostar 39 kronor i månaden. Mer om det längre fram.
Appen startar på ungefär sju sekunder på min några år gamla iPhone men appen finns även till Android såklart. Appen finns på flera språk, norska, finska, engelska men inte svenska än så länge. Jag använder den engelska versionen och tycker det funkar bra för mig. Förklaringen Ole på Accurize gav var att svenskar i regel verkar vara bra på engelska och att det än så länge inte varit något större efterfrågan på svenska som språk i appen. Om efterfrågan uppstår kan de troligen ändra sig hävdar han.
Innan det går att börja skjuta måste en måltavla väljas i appen, lämpligen då en som matchar den fysiska tavlan som sitter i sensorn. Måltavlan kallas för target, så det kommer jag också kalla det i texten så det blir tydligt. Det går att skapa flera targets och det är upp till användaren att bestämma hur varje target ska se ut. Lämpligen ska valt target motsvara den fysiska tavlan som skytten tänkt att skjuta på.
För varje target går det att ställa in önskat siktesläge så att träffarna registeras på rätt plats. Sammantaget betyder detta att det går att skapa en profil för varje vapen och varje önskat skjutavstånd.
Varje target har också inställningar för vilken färg som träffarna ska markeras med och hur många träffar det är på en session. Det går att ställa in en timer efter varje träff som förhindrar skytten från att göra dubbelträffar eller rent av tvingar skytten att vänta en bestämd tid innan nästa träff kan registreras. Detta kan vara ett sätt att undvika att oavsiktliga aktiveringar av lasern registrerar en träff.
Vidare går det att välja vilket ljud som ska spelas upp när träffarna registreras. Ljuden sträcker sig från snälla till irriterande pip eller vapenljud. Det går också bra att använda helt utan ljud. Det finns en viss fördröjning i från att lasern träffar tavlan till att ljudet spelas upp, vilket gör att jag hellre använder ett pip som ljud och nöjer mig att få en indikation på att målet har registrerat en träff.
Det går också att ge varje target ett unikt namn så att det är enkelt att veta vilket target som ska användas till vilket vapen. Allt går att ändra i efterhand utom antalet skott per session. Det finns dock inget som tvingar skytten att skjuta klart en session när den väl börjat.
Vilken storlek skytten använder på patron kommer inte att påverka poängräkning eller träffar. Det finns i dagsläget inget sätt att ställa in vilken kaliber som skjuts med i appen. Det innebär att träffen i tavlan registreras som en punkt av samma storlek oavsett kaliber. Om lasern träffar precis utanför nians linje så är det ändå åtta, oavsett vilken patron som används. Värt att notera är att det går att ställa in poängräkning med decimaler i appen, vilket gör att nära linjen ändå räknas som 8,9. För träning tycker jag att detta är fullkomligt tillräckligt, speciellt då jag personligen är mer intresserad av gruppens storlek än av poängen.
Att komma igång
Appen känns som att den är gjord för att sätta skyttet i fokus. När den startar tas man direkt till den senaste targetskärmen och trycker man på start session är man igång med en gång. Samtidigt betyder det att den som startar appen för första gången kommer känna sig lite smått vilse. Det finns dock en uppstartsguide som är hjälpsam som ledsagar den som känner att den behöver hjälp. Första gången var det lite meckigt att ställa in och få appen att ansluta som jag vill till tavlan. Men med det sagt så tar det inte särskilt många minuter innan jag är igång och skjuter de första skotten mot tavlan. De följande sessionerna var jag igång väldigt fort.
Användarvänlighet
Efter flera veckor med tät användning kan jag konstatera att det går otroligt fort att komma igång och träna. Tavlan sitter redan uppe och appen startar snabbt och hittar tavlan felfritt varje gång oavsett om jag använder min surfplatta eller telefonen. Det tar faktiskt längre tid att plocka ut pistolen ur vapenskåpet.
På det hela taget betyder det att träningen med Accurize blir väldigt tillgänglig. Det kräver extremt lite att komma igång och det känns helt ok att plocka fram pistolen för endast tjugo minuters träning. Tjugo minuter på skjutbanan hade nästan känts helt bortkastat då det tar tid att köra fram och tillbaka och plocka fram och tillbaka utrustning. Men hemma är det skönt att hinna klämma in lite träning där det råkar passa på dagen. Den viktigaste träningen är den som blir av och här skapar Accurize riktigt bra möjligheter.
Accurize som träningsverktyg
Accurize shooting system är en skyttesimulator och inte ett komplett träningssystem med olika övningar. Det finns inget gyro eller analys av vad skytten gör eller inte gör. Istället blir det väldigt likt det som görs på skjutbanan med krut. På ett sätt är det befriande att vara utan en massa extra kludd som ändå inte finns att tillgå vid krutskytte på skjutbanan. Samtidigt hade jag tyckt att det vore intressant med några övningar som gick att följa i appen. För den som behöver en uppstyrd träning kommer Accurize därmed inte vara en helt optimal produkt.
Däremot vill jag verkligen understryka att torrträningen skapar ett fokus på korn och sikte och en tydlig avfyrning som krutskyttet inte riktigt kan erbjuda. I vanliga fall kan rekylen komma i vägen för en god analys av vad som hände vid skottögonblicket. Inte heller går det att bortförklara dåliga träffar med defekt ammunition. Lasern går dit jag pekar och om jag trycker fel på avtryckaren pekar pipan och lasern iväg andra riktningar. När det blir fel kan jag vara ett hundra procent säker på att det är jag som gör fel. Det tar faktiskt inte särdeles lång tid innan jag börjar reflektera över att jag lär mig mer om mina avfyrningar såhär än vad jag gjort på skjutbanan den sista tiden. Det här är definitivt ett bra och oförlåtande verktyg för träning. Det gäller även för de skyttar som normalt kanske har lite svårt att känna vad de gör för fel då inget längre maskeras av rekylen. Möjligheterna till att testa olika tekniker och grepp ökar enormt mycket.
Eftersom det går att ställa in start-tid och en tidsbegränsad blockering av registrering av nya träffar går det också att simulera begränsade första skott till exempelvis fältskytte. Att behöva spänna hanen mellan varje skott blir dock ett hinder för mycket skytte med semi automater utan double action. Här har många av revolverskyttarna helt klart fördel.
Det finns tre verktyg i appen som ändå kan sägas hjälper till att analysera träffbilden något, även om tolkningen i sig lämnas upp till skytten. Det ena verktyget är vad som kallas för cluster. Namnet känns något missvisande och skulle nog kanske kallas för centrumpunkt. I vilket fall pekar den på den centrumpunkt som går att hitta mellan de registrerade träffarna. Den funktionen upplever jag att jag klarar mig alldeles utmärkt utan. Den tillför inget konstruktivt till min analys. Exempelvis är det möjligt att skjuta tio skott rakt i åttan till vänster respektive höger om tian. Cluster indikatorn kommer i ett sådant fall att markera att träffbildens centrum ligger mitt i tian. Kanske är det namnet som jag tycker är missvisande och eventuellt skulle trend vara ett bättre namn. I vilket fall är tanken god men inte en funktion jag har använt särskilt mycket.
Mer nytta tycker jag det går att ha av det som kallas heat map. Den lägger alla registrerade träffar på varandra och använder färger för att indikera hur ofta tavlan har träffats vid just den punkten. Därmed går det att över tid se om huvudgruppen ligger förskjuten i förhållande till tavelcentrum eller alternativt om det finns något vanligt förekommande fel. För att få fram bilden nedan har jag aktiverat lasern över fem hundra gånger och skapat både täta kluster och spridda enskilda träffar. Enskilda eller fåtal träffar får en blågrön färg medan områden som träffats ofta får en gulorange och därefter röd färg.
Avslutningsvis finns det större verktyget target report. Den sammanställer helt enkelt de träningarna som är gjorda på den specifika tavlan. Det går att presentera flera träningspass samtidigt vilket skapar en tydlig bild av trend och utveckling över tid. Delvus går det att presentera informationen som grafer som visar poängsumma men det går också att få fram de individuella träffarna som markeringar på tavla.
Denna dokumentation är skön att slippa behöva göra själv och det är givande att kunna följa utveckling. I target report går det även att använda lager så som att visa enskilda skott, cluster och heat map vilket jag uppskattar.
En liten källa för frustration finns dock för närvarande i target report. Vid träningsläge går det att zooma in en specifik del av tavlan och därmed exempelvis endast se åttans ring och innanför om man så önskar. Men i target report, då en zoom funktion hade varit väldigt intressant, går det inte att zooma. Om många träffar sitter i mitten av tavlan blir det en ganska ohjälpsam grön blobb som täcker ett diffust område inom nians ring. Möjligheten att faktiskt se om skotten generellt ligger högt, lågt eller i något sidoläge är därmed förlorad. I detta utzoomade läge hjälper inte heat map heller särdeles mycket. Det blir motsvarande röda blobb i centrumområdet.
Å andra sidan går det fortfarande att se att träffarna tar ungefär i mitten där jag vill att de ska sitta. Detta är en av de funktioner jag har haft högst upp på önskelistan i kontakten med Accurize. De har noterat önskemålet och meddelat att det är en funktion som kommer under 2025.
Ett system - flera användare?
Då prislappen på nära sex tusen kronor kan kännas ganska tuff för enskilda skyttar uppstår självklart frågan om det är möjligt för flera användare att använda samma tavla. Även om jag inte kunde se några direkta hinder för detta så ställde jag ändå frågan till Ole på Accurize som svarade såhär:
"Vi har i dag mange skytterlag og organisasjoner som bruker dette i fellesskap. Feks skytterlag har 5 tavler og 100 brukere av disse 5 tavlene. Hvor mange som helst kan bruke en tavle og laste ned appen."
Rakt och tydligt svar. Kör på. Att som förening kunna gå ihop och skaffa ett antal tavlor gör det plötsligt möjligt att förlänga säsongen för de klubbar som inte kan skjuta krut på vintern. Finns det en uppvärmd klubbstuga med tillräckligt många meter öppen yta så är det ett alternativ till att skjuta luft. Spontant ser jag också fördelar att hämta för träning av nya skyttar med detta system också, men det är inget jag har haft möjlighet att testa djupare ännu.
Pro eller inte?
Det beror nog på hur skytten har tänkt att träna och använda appen. Handlar det endast om egen träning och utan större krav eller extrem djupanalys så är basversionen fullt tillräcklig för så gott som alla. Den extra funktionalitet som pro erbjuder är relativt begränsad.
En testperiod på 14 dagar finns för den som vill testa profunktionerna. Värt att tänka på är att det inte går att stänga av prenummerationen i själva appen (åtminstone iOS) utan det måste göras i prenumerationsinställningarna i iOS. Det är i sig inte svårt, en guide finns här, men det hade varit trevligt om det gått göra från appen. Dock är detta sannolikt en begränsning från Apple och inte Accurize.
Intill kommer den kompletta listan över skillnaden mellan basic och pro. En del av punkterna är självförklarande medan andra säger ganska lite om man inte har testat appen. Det är inte heller alltid helt glasklart vad varje funktion faktiskt är förrän man uppgraderat.
Listan över funktioner är ganska lång och det känns som att Accurize tog allt de hade och skapade sin jämförelselista. Det finns gott om funktioner i appen men listan känns väldigt lång i förhållande till vad som faktiskt tillkommer när man väl har köpt pro versionen.
De fyra funktioner som jag uppskattar just nu i PRO som inte finns i basic är:
Shot time
Shot split
Session start options
Tid i millisekunder istället för sekunder
De är dock inte direkt nödvändiga utan mer för att jag har ett relativt nördigt intresse. Övriga funktioner har begränsat värde för mig just nu. En funktion att spana in framöver kan vara Accurize friends. Känner man fler som skjuter går det att lägga till dessa personer som vänner. Här går det att sporra varandra till mer träning och en långsiktig plan som Accurize har är att göra det möjligt att göra tävlingar direkt i appen. Återstår att se hur det kommer att fungera men funktionen är tänkt att lanseras under 2025.
Kompabilitet och jämförelse med andra system
Accurize laser fungerar alldeles utmärkt till att aktivera Mantis Laser Academy. Det innebär att det går att få ut mer ur systemet än vad som faktiskt syns från början. Däremot går det inte att omvänt använda Mantis laserpatron Pink Rhino på Accurize tavlor. Det är en fråga om våglängd och styrka och där faller mantis laser kort.
Jämför man Accurize med Mantis Laser Academy tycker jag nog att Accurize känns som ett verktyg och Laser Academy som en leksak. Med det sagt är det bra att kunna leka ibland men för träning så är det helt klart Accurize jag föredrar.
Support
Jag har varit i löpande kontakt med Accurize under testet och bombarderat dem med frågor. Jag har fått svar på mina frågor fort och utförligt. Det är mycket möjligt att det är för att de vet att jag testar produkten, men som det står just nu upplever jag servicen väldigt god. Inget att klaga på här.
Accurize hemsida har jag haft lite problem med och den funkar inte klockrent i alla webbläsare. Det har visat sig genom att sidan helt enkelt inte laddat färdigt utan stått vit och blank. Manualen låg även lite undangömd i FAQ sektionen istället för att vara direkt tillgänglig på hemsidan. Det är möjligt att sladdarna från Norge till de småländska skogarna är lite dåliga.
Pris
Inköpspriset på cirka 6000 kr (2024-11-17) kan kännas lite avskräckande. Samtidigt är det så att beroende på hur mycket skytten brukar skjuta under en säsong kan det ganska snabbt betala sig. Ett sätt att räkna på det skulle vara att skytten får möjlighet att träna en extra gång i veckan under ett kalenderår och en träning är en ask 22lr ammunition. Låt oss anta att asken kostar 50 kronor. I så fall är träningskostnaden 2500 kr på ett år. Med det i åtanke går det ganska snabbt att räkna hem inköpskostnaden. Med ökad träningsfrekvens eller ökat antal avfyrningar per träning minskar också tiden det tar för utrustningen att betala av sig. Lägg till kostnad för transport till och från skjutbanan och tiden det tar så är prislappen inte riktigt lika tung som den kan se ut vid första anblick. Flera butiker säljer Accurize, Sportec, Skidskytteshoppen, PB Sport och det går också att beställa direkt från Norge från Accurize hemsida. Värt att tänka på kan vara att moms och eventuell tull inte ingår i priset på hemsidan.
Sammanfattning
Som ett träningsverktyg eller alternativ till skjutbanan tycker jag att Accurize har en riktigt bra produkt. Prislappen kan kännas avskräckande och frånvaron av övningar i appen gör att skytten är lämnad ensam i sin träning. Med andra ord är det ett träningsredskap för den som vet vad den vill träna och hur. Men för just den skytten skapar Accurize en väldigt tillgänglig träning året runt.
En stabil känsla av kvalité och hållbarhet tycker jag finns och som gäller alla delar av utrustningen. Det hade gärna kunnat följa med någon tydligare manual eller att det varit smidigare att hitta manualen på Accurize egen hemsida. Å andra sidan är det knappt nödvändigt, det är så pass enkelt att komma igång. Appen har en layout som inte känns helt uppenbar och det finns funktioner som jag saknar eller som inte fungerar helt så som jag förväntat eller önskat, exempelvis avsaknaden av zoom i target report.
Med allt ovanstående sagt tycker jag helt klart att Accurize systemet är riktigt bra. Jag upplever att jag kan få den träning jag behöver och mer därtill. För mig personligen är det nog ändå så att styrkan i systemet är att det inte försöker göra tusen olika spännande saker. Istället gör Accurize en sak och den saken gör det stabilt och bra. Det här är det träningssystem jag har sökt efter. Med familjeliv och pendling uppskattar jag verkligen hur fort det är att komma igång med ett träningspass. Även om det bara är en lucka på tjugo minuter till en halvtimme så går det att klämma in ett pass på den tiden och logga avfyrningar. Att träffarna registreras och loggas till en rapport gör att jag i min fåfänga skärper till mig lite extra så att det ska se fint ut i rapportläget.
Återigen vill jag vara öppen med att jag har fått systemet skickat till mig direkt från Accurize. De har inte betalat mig att skriva något särskilt eller på annat sätt försökt påverka min recension. Jag anser att jag kan göra en objektiv bedömning av systemet och dess styrkor och svagheter men vill att du som läsare ska vara medveten om ovanstående.
Även om det händer att produkter kan testas utan större omkostnader så som i testet ovan så finns den här sidan här på det stora internet tack vare stödjare som hjälper till att finansiera tester och driftskostnader för sidan. Jag hoppas att det som står i denna artikel har bidragit till ett värde för dig som donationerna har bidragit för mig. Stort tack alla ni som stöttar och stödjer! MVH Stefan
Comments