Om Pistolskytten

Pistolskytten är en form av blogg av och för svenska pistolskyttar, startad januari 2020. Bloggens syfte är att kunna presentera nyheter och artiklar i ett digitalt format i syfte för sportskyttar att kunna hålla sig informerade och möjlighet att utveckla sitt skytte. Bloggen är inte ansluten till något förbund utan är ett privat initiativ, men riktar sig i huvudsak till aktiva inom Pistolskytteförbundet.

En av anledningarna till att jag funderade på att starta denna blogg är att det dyker upp väldigt många bra artiklar i Nationellt Pistolskytte och självklart går det att komma åt numren via Pistolskytteförbundets hemsida, men artiklarna är inte sökbara och är begränsade av utrymmet i tidningen. Spännande reportage och idéer dyker upp för att sedan försvinna in i glömska såvida någon inte gräver i tidningshögen. En del av artiklarna är väldigt relevanta för exempelvis nybörjare. Så det är där jag tar mitt avstamp.

Vem är jag då? En aktiv sportskytt sedan ett antal år tillbaka i södra Sverige med ett stort intresse för just pistolskytte och skrivande. Jag har lyckats vinna några kretsmästerskap i precision och en bronsplats i precision B i SSM. Jag vill understryka att jag inte är någon expert, utan jag försöker nå och prata med experterna, de aktiva och tillverkarna. 

Vad är pistolskytte?

Om du hamnat på den här sidan utan att att ha några förkunskaper om pistolskytte i Sverige kan det vara bra att skaffa sig lite grundinformation.

Pistolskytte utövas av tiotusentals skyttar i Sverige. Det finns skyttar i alla åldrar och såväl herrar som damer skjuter. För djupare information om hur det går till är det lämpligast att hänvisa till de olika förbunden. Det finns flera aktiva förbund med lite olika inriktning. Via förbunden kan du också hitta en lokal förening som kan hjälpa dig. Läs mer om de olika nedan.

Svenska Pistolskytteförbundet

Svenska Dynamiska Sportskytteförbundet

Svenska Skyttesportförbundet

Pistolskytten liten.png