top of page

Om Pistolskytten

Hej!


Jag heter Stefan Toivonen och började med pistolskytte 2015. Januari 2020 startade jag bloggen pistolskytten.com då jag upplevde att det fanns ett behov av ett digitalt arkiv med artiklar som behandlade vapen och pistolskytte. Syftet med sidan är att publicera intervjuer, tester och relevanta artiklar om pistolskytte i ett öppet digitalt format. Jag vill vara tydlig med att jag själv fortfarande betraktar mig själv som relativt ny inom pistolskyttet och lär mig nya saker hela tiden. Därför eftersträvar jag att i möjligaste mån nå och prata med de aktiva och tillverkarna så att du kan få läsa hur de tänker.

 

Själv är jag aktiv i Jönköpings pistolskyttekrets. Jag har tävlat mycket och skjutit mig till relativt höga placeringar. Några av meriterna är brons SSM 2019 och 2022. Plats 13 i SM precision C 2022. Under åren har jag haft den stora förmånen att träffa väldigt många positiva och aktiva skyttar på alla möjliga tänkbara nivåer. Jag vill nu dra mitt strå till stacken och nåt ut till nya som gamla skyttar med hjälp av denna sida.

Bloggen är inte ansluten till något förbund utan är ett privat initiativ. Den riktar sig i huvudsak till aktiva inom Pistolskytteförbundet. Sedan bloggen startade har jag gått IPSC grundkurs och därmed breddar jag sidan något för att reflektera detta. Utöver detta  förekommer jag regelbundet som skribent i Nationellt Pistolskytte.

Det har varit en fantastisk resa såhär långt och det är något jag vill fortsätta med. Hemsidan och bloggen finansieras idag av välkommet stöd från patreons och enskilda donationer som hjälpt till att garantera att sidan finns uppe. För att kunna fortsätta kunna skriva nya artiklar och ha de gamla artiklarna uppe behövs dessa donationer. Jag vill så långt det går undvika betalväggar och skrymmande sponsorer.

 

Artiklarna som skrivs är till för dig och jag hoppas att du finner det värdefullt att bidra till att nya skrivs och de gamla kan få finnas kvar. Intäkterna kommer i första hand gå till att täcka de kostnader som finns för att ha webbplatsen, därefter vidareutveckling av sidan och artiklar. Det kostar att skicka paket med saker som testas samt litteratur som gått åt till vissa mer djupa inlägg. Hjälp till även du genom att stödja via Patreon. Jag driver sidan som enskild firma och har F-skattesedel. 

Stort tack till mina patreons:

 • Björn Bogfelt

 • Allen Heyer

 • Peppe Helgesson

 • Robin Schulcs

 • Örjan Tollbom

 • Kristoffer Forsberg

 • Niklas Bill

 • Roger Tiensuu

 • Stefan Gehrs

 • Jesper Mattsson

 • Ulf Johansson

 • Mina anonyma patreons och de som varit patreons tidigare.

 • Alla ni som donerat enskilda tillfällen./

Stefan

IMG_5676.jpg

Vad är pistolskytte?

Om du hamnat på den här sidan utan att att ha några förkunskaper om pistolskytte i Sverige kan det vara bra att skaffa sig lite grundinformation.

Pistolskytte utövas av tiotusentals skyttar i Sverige. Det finns skyttar i alla åldrar och såväl herrar som damer skjuter. För djupare information om hur det går till är det lämpligast att hänvisa till de olika förbunden. Det finns flera aktiva förbund med lite olika inriktning. Via förbunden kan du också hitta en lokal förening som kan hjälpa dig. Läs mer om de olika nedan.

Svenska Pistolskytteförbundet

Svenska Dynamiska Sportskytteförbundet

Svenska Skyttesportförbundet

bottom of page