top of page

Strikeman Laser Firearm Training System - Var är den?

Det verkar spännande. En liten laserpatron som passar i ditt vapen, en måltavla, en app och stativ till telefonen. Ett träningssystem som går att använda i hemmet och som ger direkt feedback på dina träffar. Låter helt klart intressant! Dags att göra ett test.

Intet ont anande gick jag, liksom många andra köpare på en nit när vi la in beställningar på ett Strikeman Laser Firearm Training System tidigt i december 2021. Företagets hemsida finns såväl för USA och för Europamarknaden. Det står pre-order så jag förväntar mig inte leverans på en gång, men på hemsidan utlovas ett datum inom några dagar då nästa utleverans kan ske från deras Europalager. Till detta skulle det tillkomma 3-5 dagars expressleverans.


Lät bra tänkte jag, såg ut ett bassystem som skulle passa min utrustning och la en beställning för priset av €85, nedsatt från €199. En duktig rea tänkte jag och varningssignalerna borde nog ringt redan där. Inklusive frakt landade prislappen slutligen på €121. Ett totalpris som skulle vara väldigt bra för en produkt av detta slag. När beställningen väl var lagd fick jag ett automatisk SMS till angett telefonnummer som talade om att "vi hör av oss när vi skickar din produkt" vilket också kändes bra just då. Men planerat utleveransdatum passerade samtidigt som nya datum dök upp på hemsidan och passerade. Inget mail eller sms om att ordern var skickad.


Medveten om att det var en pre-order kontaktade jag ändå supporten, jag ville få lite klarhet i hur det lågt till just nu. Men jag fick inget svar och nu ringde varningsklockorna så att det skrällde ända upp i talltopparna. En vidare granskning på nätet visar upp en helt annan sida av företaget. Det visar sig med all oönskad tydlighet att jag inte är den enda kund som inte har fått vare sig produkt eller information om när den skickas från lagret. Många nu från december, men även kunder från sommaren 2021 verkar ha haft problem med att nå företaget vid uteblivna order. Trots uteblivna leveranser och uppenbara problem med att få ut produkten till kund publiceras nya planerade utleveransdatum varje vecka på företagets hemsida. De nämner inget om att de har leveransproblem eller ger tänkbara förklaringar till de kunder som inte får någon produkt. Det nedsatta priset finns fortsatt kvar på sidan med rabatter och lockar in nya kunder trots att befintliga beställningar inte genomförts. Det har bytts från "inför jul rabatt" till "mellandags rabatt" till "nyårsrabatt" under den tiden jag besökt hemsidan.


Jag kontaktar PayPal via vilka jag betalat för produkten och säger att jag inte fått den och vill häva köpet. PayPals process ser ut som sådan att de kontaktar företaget och låter dem bemöta min reklamation. En vecka senare får jag ett mail av PayPal som säger att de har dömt till min fördel i ärendet och pengarna kommer tillbaka. Det är möjligt (men jag vet faktiskt inte) att företaget inte bemödat sig att svara på PayPals fråga heller.


Plötsligt, kvällen innan denna artikel ska publiceras får jag slutligen ett mail från Strikeman, bara dagen efter PayPal sa att de ska betala tillbaka mina pengar. Nästan som om någon fick dåligt samvete på Strikeman, eller är det så att de vill ha kvar mina pengar månne? Såhär skrev de:


Hello Stefan,

Thank you for your email. Your order was placed as a preorder and we expected any outstanding orders to begin shipping in early December. However, due to the impacts of the Omicron variant of COVID-19, international shipping complications caused by the global shipping crisis, and unprecedented demand, our inventory has been delayed past it’s expected date.

We are doing everything we can to get you your order as soon as possible and we are incredibly sorry for this inconvenience. Further, we understand that a lot of you have purchased a Strikeman system as a Christmas gift and are sorry that we weren’t able to meet that delivery date.

Our team is working as diligently as they can to process orders and ship packages when inventory is available. During this time, we sincerely appreciate your patience and understanding. Please keep an eye on your email as we will update you with tracking by email as soon as your order is able to ship.

Kindly let us know if there is anything else or if you have any other questions and we would be happy to assist.


Vid en första anblick låter svaret rimligt. Tills att man kommer ihåg att samma förklaring, minus julklappen, använts sedan åtminstone sommaren 2021 (om du läser tillräckligt långt bak i kommentarerna på Facebook). Dessutom kommer svaret på mina mail först nu när PayPal, det vill säga pengarna, har trilskats med dem. Vidare har Strikeman fortfarande ingen information på hemsidan om ovanstående svårigheter med att fullfölja beställningar. Dessutom har de fortfarande sina fantastiska rabatter kvar och lockar in nya kunder. Nej, detta svar känns fruktansvärt oseriöst.


Det är tänkbart att det faktiskt finns de som faktiskt har fått produkter av företaget, har inte träffat någon personligen ännu. Har du så får du väldigt gärna kontakta mig. På facebook finns en profil som heter strikeman och kan vara företagets egen, det verkar som att de svarat på enstaka kommentarer där. Oavsett vilket är denna sida helt fullpepprad med negativa recensioner vad gäller utebliven leverans från Strikeman och nya inlägg kommer nästan dagligen. Strikemans egen hemsida är såklart i kontrast full av positiva recensioner, men kommentarerna har börjat få tumme ned.


Avstå är den enda rekommendation jag kan göra i dagsläget. Själva Strikeman Laser Firearm Training System har jag inte fått möjlighet att testa och recensera. Om den existerar och levereras kanske den är det mest fantastiska som finns, men i dagsläget känns det lite som att sitta och vänta på jultomten. Mantis har en motsvarande produkt, Mantis Laser Academy. Den fick jag hem på två dagar och ett test av den kommer om två veckor. Ses då!


För mindre än 20kr per månad blir du en månadsgivare till Pistolskytten. För att kunna fortsätta utveckla, göra fler tester (det kostar att skicka utrustning kors och tvärs över landet) och hålla sidan uppe på nätet behöver sajten stöd. pistolskyttens patreon. Alternativt en engångsdonation via paypal. Ett stort tack till mina stödjare och till dig som läst denna artikel. Hoppas den gav dig nöje!


/


Stefan317 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Walther PDP

Comments


bottom of page