top of page

Shot Show 2020 - SIG och Ruger

Uppdaterat: 17 feb. 2020

Uppdaterad 2020-02-17


Liten kort artikel idag, men det är lite svårt att bara låta Shot Show passera utan kommentar. Shot Show 2020 pågår i dagarna i Las Vegas och även om undertecknad inte är där själv går det ju att spana lite på håll på vad som händer därborta. Två saker har fångat min uppmärksamhet, även om det går att diskutera huruvida de verkligen är anpassade efter svenskt sportskytte.

Den första är SIG 210 concealed carry. I princip handlar det om en SIG 210, vilket borgar för såväl god precision som gott handhavande. Man gjort stommen i aluminium, kortat ned pipan till strax över fyra tum och skurit lite fina spår i främre delen av manteln för de som föredrar att använda den delen vid mantelrörelse. Stort fokus har legat på att göra pistolen smalare för concealed carry så kapaciteten ligger på 8+1 9mm. Listpris i USA beräknas till 1300 dollar.

Ruger 57 - från Ruger

Kanske en större skräll i USA är Ruger-57. En lätt striker fire pistol med en tämligen udda kaliber, 20 patroner i magasinet och aggressivt prissatt på 799 dollar i USA. Avtryckaren är av stål och själva trycket har fått lite extra kärlek hävdar Ruger. Men när vi börjar leta runt lite på nätet går det att konstatera att avtrycket lämnar ganska mycket att önska. Inget jag skulle rekommendera i första hand. Prestandan på patronerna i kaliber 5.7mm är intressant, men kanske mest för skytte i staterna, återstår att se var kalibern skulle kunna passa i en svensk kontext. Det finns idag ingen disciplin där kalibern passar och det är inte troligt att många regelverk anpassas efter denna typ av patron heller.  


Har du tips på fler saker, eller vet mer om ovanstående, dra dig inte för att höra av dig och tipsa!


/


Stefan

79 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page