top of page

Auktionspriser 2022Senaste auktionen från Walther Borg är klar. Som efter tidigare auktioner har jag betat mig igenom de flesta pistolerna och revolvrarna och skrivit in i tabellen. Som vanligt reserverar jag mig för skrivfel eller liknande.


Värdena är medianvärdet av de sålda vapnen. På så vis försvinner eventuella extrempriser som kan sticka iväg och förvränga bilden något. Det hade varit intressant med spridningsmått osv osv, men med så många tillverkare och modeller blir det stökigt ganska fort.


Priserna som redovisas är det vinnande budet, lägg därtill avgifter om 22.5% + 80kr. När detta är gjort går det att se att vissa priser stack iväg ganska brutalt. Jag hoppas att den som betalade 24 502 + 22,5% + 80 kr = 30 094 för en begagnad Feinwerkbau AW93 vet vad den gjorde. Det är några hundralappar mer än vad du får ge för en ny + ny kolv i skrivande stund. Självklart kan det vara så att alla papper är klara och skicket var gott. Men det var inga problem att köpa en AW93 för bra mycket bättre priser under auktionen.

Jag ska väl inte döma, det är mycket möjligt att det finns goda anledningar till budet. Men det får en att höja på ögonbrynen något.


- Trevlig helg!


chart-3
.pdf
Ladda ner PDF • 481KB596 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page