top of page

Jämförelse Auktion 2020 och 2019

Uppdaterat: 20 sep. 2020


2020-05-29

För den som är lite nyfiken precis som jag, så har jag sammanställt snittpriserna för vår 2020 och jämfört dem med 2020. Jag har än så länge inte hunnit lägga in tidigare år för att följa enskilda vapen över tid. Vissa kanske också är mer intressanta än andra. I listan är endast vapen som sålts under vår 2020 och år 2019 med, alla andra är lämnade utanför. Vissa objekt sticker ut, men samtidigt är urvalet ganska litet, så dra inte för stora växlar på några långsiktiga trender. Återigen, till priserna tillkommer 22.5% till auktionshuset + 80kr slagavgift samt 950kr frakt. Jag har valt att inte inkludera dessa för att det ska vara enkelt att jämföra mellan år och se hur de klubbade slutpriserna skiljer sig åt .Walther HP 2019, där fanns det ett objekt som gick som nyskick, och drog upp priset rejält.

  • En enskild C96a drog upp priset rejält under 2019.

  • Det ser ut som många av de dyrare .22orna som AW93, MP90s och SSP har rört sig uppåt.

  • De som ville köpa en GT9, Glock eller P210 fick nu på våren hosta upp rejält med kosing jämfört med tidigare.

Snittpriser ger ju dock en något skev bild då antal objekt och enskilda exemplar kan göra bilden otroligt skev åt ett eller annat håll. Tanken är väl dock att åtminstone få någon form av uppfattning om vilka priserna är idag. De som varit med ett tag kanske kan drista sig till att dra slutsatser om prisutvecklingen sedan tidigare. Klart är att flera objekt på vårens auktion såldes för priser som ligger väldigt nära nypris när alla avgifter och potentiell frakt lagts till. Det höjer både ett och två ögonbryn. Att priserna börjar sticka iväg på .22orna kanske inte är helt underligt då priserna ute i handeln för en ny har stuckit iväg markant på mycket kort tid, även under detta år.
Trevlig sifferjakt

/

Tack för att du läst denna artikel! Hoppas att den gav dig nöje! Vill du också stödja sidan så att jag kan fortsätta skriva artiklar som du kan läsa? Gör som Ulf Johansson och Tobias Linder, stöd mig gärna via patreon, pistolskyttens patreon. Alternativt en donation via paypal.


Stefan

260 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

IWA 2024

Comments


bottom of page