top of page

Inför IWA 2024 - live
Denna vecka blir det en liten uppdatering om vad som händer inom kort. Det är den tiden på året då det händer mycket med förberedelser, tävlingar och allt möjligt. Nu närmast är det IWA som gäller.


Om två veckor går den femtionde upplagan av IWA av stapeln. Mässan är den största mässan för vapen och friluftliv utanför Shot show i Las Vegas. Över 1000 utställare är inbokade i år. Förra året besökte 34 000 journalister och branschfolk mässan från totalt 119 länder. Mässan kör igång torsdagen den 29 februari och håller på till söndagen den 3e mars.

En stor skillnad mellan IWA och den gigantiska amerikanska motsvarigheten Shot Show är att på IWA har besökarna ej möjlighet att boka in sig för provskjutning av vapen. Med andra ord handlar det om att klämma och känna sig fram och försöka bygga sig en bild utifrån det. I många fall går det att få en tillräckligt god bild för att åtminstone konstatera om det är rent skräp. Det är också möjligt att knyta kontakter för vidare tester och att ställa frågor direkt till utställare. Det går även såklart att faktiskt även diskutera produktutveckling tillsammans med dem om det är så att relevanta tankar och tips finns.

Det är tredje året jag åker och nu börjar det kännas som om jag börjar förstå mässan lite mer på djupet. Min plan är att vara på mässan torsdag till lördag. Jag har grepp om ett antal besök jag tänker göra under mässdagarna och några specifika frågor jag vill ta med olika tillverkare.


Live?


Precis som tidigare år kommer jag dela med mig här på bloggen av vad jag ser där och saker som kan vara av intresse. Men det kommer sannolikt vara tidigast på söndagen som ett större inlägg kan komma att skrivas. Dagarna kommer vara fyllda av aktivitet och det är svårt att hitta en bra tid att sitta ned och skriva större texter.


Med det sagt kommer jag att ta mycket bilder och filmer och lägga ut på instagram och facebook och det blir löpande under dagarna jag är på plats.


Sist men inte minst finns tanken att göra en livestream från IWA. I dagsläget handlar det om en timme under lördagen. Den primära plattformen för detta kommer att vara panglivets discord kanal. Varför discord? För att jag är van vid den plattformen och vill i mitt stilla sinne tro att jag klarar av den multitasking som en livestream därifrån innebär. Streamingen kommer ske ett fastslaget klockslag, i skrivande stund är tanken klockan 14.00-15.00 på lördagen den andra mars. Jag uppdaterar detta inlägg eller relaterade inlägg med mer info allt eftersom. Notera att detta är mycket experimentellt och det är inte alls säkert att det går att genomföra på ett fullt tillfredsställande sätt.


Vad ska rapporteras från IWA?


Det kära läsare tycker jag du ska få vara med och bestämma. Vad är det du vill se? Mässan är stor och det är inte helt enkelt att överblicka allt. Det är långa avstånd mellan montrar och att hitta är inte alltid helt enkelt. Därför är det bra om jag får lite spörsmål i förväg så att det går att planera rutten lite.


Nedan är ett antal bilder från 2023 års upplaga av IWA. BULs monter, Pardinis 22lr gevär med cykelstyre, Luftpistol från kina, Canik, M-Arms Kratos, Luftpistol från Feinwerkbau, Nighthawk, KMR Cuda och slutligen Glocks drop-in trycke.Vad kan man få se?


  • Specifika vapenmodeller / produkter

  • Specifika tillverkare och deras montrar

  • Demo från tillverkare (i mån av tillgänglighet).

  • En allmän överblick av mässan och dess utställare

  • Intervjuer med specifika tillverkare under specifika tider.

De flesta stora tillverkare finns närvarande på mässan. För den som är nyfiken går det att läsa mer här https://www.iwa.info/. Notera att jag inte är expert på hemladdningsutrustning men jag kan förmedla frågor och spela in vad som sägs i nödfall. Det mesta går att lösa.


Med detta önskar jag trevlig helg. /

Stefan200 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

IWA 2024

IWA 2023

Comentários


bottom of page