top of page

Förbättra grepp på hal kolv

Uppdaterat: 16 juni 2020

2019-12-21


Alla vapen har sina egenheter att hantera. Det kan handla om att avtrycket inte stämmer, siktblad som inte är ställbara, korn som är sneda eller som i detta fall, en kolv som är lite väl hal. Det finns grepp-gel men i det här fallet behövdes bättre grundförutsättningar. Man kan inte stå och kleta på greppgel hela tiden. Gummisidorna på kolven blir för min del ganska hala, speciellt med lite fuktiga händer. Men vad värre är, övriga ytor som handen är i kontakt med inte ger mycket grepp alls. Så jag kände att jag var tvungen att göra något. Vad gäller modifikationer så är vissa destruktiva, men denna är helt återställningsbar (om man inte krabbar till det) om man inte är nöjd eller ska sälja vapnet!


Efter en snabb visit på den lokala byggvaruhandeln hade jag lyckats få fatt på denna anti-halk tejp. Trappsteg/kolv... ungefär samma... Nåja. Både för inomhus och utomhusbruk i alla fall! Jag hittade en sax som jag inte älskar och det var dags att sätta igång.

På bild ser ni en CZ Shadow SP-01. Framsidan av kolven är klent räfflad, dessutom är räfflingen nedsänkt. Det ger väl något extra grepp, men ärligt talat inte särskilt mycket. Undrar hur de tänkte här egentligen, skönt för handen kanske? Till shadow 2 hade de lärt sig en läxa.
Baksidan är väl nästan än mer komiskt dålig, eftersom den är väldigt relevant för ett bra och fast grepp, framförallt för enhandsskytte. Räfflingen är även här nedsänkt och dess placering ger inget extra grepp värt namnet. Högerskytt som jag är upplever jag att jag behöver extra grepp i nedre högra hörnet, så här ligger egentligen dagens fokus.


Jag börjar med framsidan, utan nämnvärd anledning. Tejpen är dubbelhäftande, bara att lura ut hur mycket som behövs. Går säkert alldeles utmärkt att använda måttband och grejer, jag nöjde mig med att måtta med ögat.

Lite kort kanske... men det blir skitbra bestämde jag mig för ändå.
Svårt att klippa exakta bitar, men de sitter kvar, och skulle de lossna gick det inte åt nämnvärt mycket tejp så det är lätt att klistra på nytt.


Nedre högra hörnet är nu justerat och jag måste säga att greppet blev otroligt mycket bättre. Det tog mig 5-10 minuter men skillnaden blev total.


Tejpen tjänade mig väl under 2019 och sitter fortfarande kvar. Lätt att ta bort och byta ut tejp som är sliten eller om den börjat lossna av sig själv. Att jag inte gjort det här tidigare undrar jag över.


Har du också en kolv som behöver lite extra? Unna dig att fixa det, det gör stor skillnad och det är roligare att skjuta med ett vapen som gör vad det ska även om det påverkar utseendet.


/


Stefan

512 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Föreningen

Comentários


bottom of page