top of page

Temporärt avskaffande av vapenkontroll

Uppdaterat: 22 mars 2020

2020-03-21


Idag släppte pistolskytteförbundet temporärt på kravet på vapenkontroll vid tävlingar. Standardmedaljer kommer ändå delas ut som normalt. Läs mer här. Följande stycke avses:


Vapenkontroll enligt nedanstående bestämmelser skall utföras vid alla mästerskap, nationella tävlingar och övriga tävlingar som fyller kraven för standardmedaljens utdelande.

För att minska smittspridning är väl detta att betrakta som en tänkbar väg framåt för att undvika att ställa in tävlingar. Tävlingsåret 2020 blir ganska märkligt om man ser just till likvärdighet och standardmedaljer. Samtidigt, detta är en situation som måste hanteras och hoppas att detta betyder att färre tävlingar i Sverige måste ställas in. Tävlingsverksamheten är en central del av vår hobby och det vore synd att ställa in tävlingar. Samtidigt är det också rimligt att tävlingar genomförs så gott som möjligt med lika förutsättningar. Jag vill inte tro illa om våra skyttar utan hoppas och tror att alla ändå kommer att följa gällande reglemente även om det just nu inte går att kontrollera att det efterföljs.


Vi ses därute!


/


Stefan

72 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

IWA 2024

Comments


bottom of page