top of page

Covid-19 sätter käppar i hjulen

2020-03-20


Det är oundvikligt att inte beröra detta med ett inlägg.

CDC/ Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM / Public domain

Det kan ju knappast ha undgått någon att virusplågan som drar över världen just nu påverkar alla sektorer av våra liv. För närvarande flyttas årsmöten i många klubbar och Pistolskytteförbundet har öppnat för ett undantag på grund av extraordinära omständigheter.


Såväl Pistolskytteförbundet, Svenska Dynamiska sportskytteförbundet och Sportskytteförbundet hänvisar till Riksidrottsförbundet angående hur de ställer sig till arrangemang. RF i sin tur menar på att viruset slårt hårt mot ekonomin i Sveriges idrottsföreningar som tappar ungefär 500 miljoner kronor på inställda evenemang. Regeringen meddelade under fredagen att de skjuter till en miljard kronor till kultur och idrott för att på något vis dämpa påverkan. Ser vi till större evenemang kan vi konstatera att exempelvis IWA OutdoorClassics i Nürnberg som hade varit spännande att följa har flyttat fram sitt evenemang till 3-6 September 2020.


Inställda evenemang drabbar även oss ute i klubbarna och vissa tävlingar har redan börjats ställa in. Se till att du håller dig uppdaterad på de tävlingar som du har funderat på. Självklart är det upp till varje arrangör att avgöra hur de bäst ska ta sig an denna utmaning och hur de väljer att fortskrida. Klart är dock att tävlingssäsongen 2020 kommer se drastiskt annorlunda ut än 2019. Vi får se hur det blir med PistolSM2020 till exempel. Utöver detta är det viktigt för dig som enskild att fundera på om du bör åka. Är du en i riskgruppen eller har du haft symptom? Just nu är vården hårt ansatt så att det är viktigt att även tänka på att i absolut möjligaste mån undvika att sprida även vanligare sjukdomar.


Som en trasig skiva upprepar jag de allmänna råden, kopierade från SDSSF:


  • Har du eller närstående minsta förkylningssymtom, stanna hemma.

  • Var noga med din handhygien: tvätta händerna noga och ofta med tvål och vatten, använd handsprit om vatten inte finns tillgängligt.

  • Nys/hosta i armvecket.

  • Försök att hålla avstånd från folk du träffar.

  • På skjutbanan eller i klubblokaler, tänk på att inte hantera varandras utrustning såsom datormus, telefon, magasin, timers, tablets och pennor.

Ha en bra skyttevår och hoppas att vi ändå kan ses därute under säsongen. På lagom avstånd.


/


Stefan


40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

IWA 2024

Comentários


bottom of page