top of page

Auktionsdags - läge att fynda?

2020-05-08


Så var det dags för vårauktionen på Walter Borg. Som alltid finns det spännande objekt att titta på så som lite mauser C96, men kanske lätt att förlora sig bland 141 pistoler + 47 revolvrar. Auktionen kompliceras lite i år av nuvarande coronaepidemi och därmed är årets auktion endast online. Nytt för i år är samarbetet med auctionet.com vilket förändrat förfarandet något men är helt klart ett lyft. Att kunna följa budgivning med mera är helt klart intressant och blir något mer transparent. Det är fortfarande många dagar kvar på auktionen men buden på vissa vapen börjar redan sticka iväg.


Om du dessutom är jägare eller gevärsskytt finns det ytterligare att spana på men det lämnar jag utanför.


För egen del tycker jag att en amerikansk armé 1911 från 1943 känns ju lite speciellt och detta exemplar har åldrats vackert tycker jag. Värderad till 5000kr, återstår att se vad den går för. Med i auktionen finns också en Desert Eagle i .44mag, självklart hade en .50 varit än mer lockande. Värderad till 12 000 men buden sprang snabbt förbi så här får du räkna med att hosta upp en slant då det verkar finnas några köpsugna som inte drar sig för att buda över varandra. En ögonöppnare är väl annars denna Benelli MP95E med skriklila kolv. Om man inte besväras av utseendet kan det bli en riktigt prisvärd affär. I revolverhörnan hittar vi 5 exemplar av den klassiska Colt Python för den som inte vill ge sig an att köpa den nyproducerade modellen.


För den som vill fynda prisvärda budget .22or finns det gott om allt från GSP, Hämmerli till Unique. Även i det övre prisskiktet är det rimligt att tro att det går att fynda då nypriserna på dessa vapen redan har dragit iväg rätt rejält de senaste åren.


Hoppas du hittar något som väcker lite köplust, eller åtminstone ger dig en uppfattning om prisbilden.


/


Stefan249 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

IWA 2024

Comments


bottom of page