top of page

Önskelistan 2023 - och en liten smygkik
Är jag lite vilse vad gäller datum när jag skriver 2023? Njae, men det är ju inte långt kvar till julafton 2022 så det kan ju bli tight! Snarare handlar det om vad jag önskar att 2023 ska innehålla och så passar jag på att ställa den öppna frågan vad DU skulle vilja läsa om?


Det här är en kort text men julen närmar sig med stormsteg och det finns både en och två saker att lösa innan det är dags att öppna julklapparna. På tal om julklappar... jag hoppar tillbaka lite till den egna önskelistan som skrevs förra året och kan konstatera att det mesta faktiskt har införskaffats under 2022.


 • Nya skytteglasögon, de befintliga är lite repiga. - Det blev ett par Bollé Rush som jag köpte för att utvärdera. Har varit mycket nöjd och använt dem hela säsongen.

 • En ny boresnake till .22lr - Enkelt löst och har en ny nu.

 • Formgjutna öronplugg - Nepp. Blev inget med det tyvärr.

 • Nya och bättre hörselkåpor - Det blev en side-grade för mig här. Mer slimmade men med medhörning. IsoTunes löste problemet åt mig, men om jag skulle köpa ett par för samma peng skulle det nog bli ett annat märke.

 • En ny pang såklart! Men det finns så många spännande att välja på! - På grund av en nackskada har jag blivit tvungen att ge mig av med min .357 kanon och ersätta den med något lättare. I mitt fall blev det faktiskt en SIG P322, vilken jag ser kommer ge mycket nöje om än kanske inte topp-placeringar i tävlingar. Men jag är ute efter att hitta tillbaka till det avkopplande i skyttet, något som precisionstävlandet inte ger mig.

Så då är ju frågan vad jag skulle önska inför den egna julen 2022 och vad jag vill att skytteåret 2023 ska innehålla


 • Formgjutna öronplugg. Eller är det fusk att återanvända önskningar?

 • Hinna med alla tävlingar som jag vill åka på.

 • Ett rödpunktssikte, helst Shield RMSx eller SIG Sauer Romeo 3XL. En mer realistisk önskning är kanske Romeo Zero.

 • Att priset på 9mm inte knatar iväg

 • En bra range-väska, inte bag, att transportera skytteprylarna i.

 • Triggerkit till SIG P322 och nu menar jag inte bara en annan avtryckare.

 • IWA Outdoor Classics

En del på listan är kanske svårare att lösa än andra. En hel del är rent önsketänkande som det känns just nu när jag pratat med vapenhandlaren i veckan, ammunitionen ser inte ut att bli billigare direkt.


Sneak-peak


För att börja runda av detta inlägg kan jag nämna att jag håller på att peta med ett projekt som du kan tjuvkika på här. Funktionaliteten är nog bäst på dator. Jag är ingalunda en programmerare så detta är vad jag kan lösa med de verktyg som finns i WIX egen verktygslåda för glada amatörer. Är det något du saknar, tycker är onödigt eller ser uppenbara fel så hojta till så ska jag se om jag kan lösa.


Vad vill du se?


Skytteåret 2022 börjar lida mot sitt slut, en sammanfattande artikel kommer om två veckor, därefter kommer det bli lite ledigt till 2023 börjar. Det finns redan artikeluppslag och en del klart men jag vill sträcka ut handen till dig som läsare. Vad skulle DU vilja se och läsa om? Kanske har du någon kul, udda eller rentav supervanlig pistol som du tycker borde skrivas något om? Tveka inte att höra av dig! maila den här adressen eller skriv på facebook eller hur du nu vill göra!


Ha det fint!


Stefan190 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Guest
Dec 09, 2022

Intressant att du skaffade en P322. I ditt test av den fick jag intrycket att du inte gillade den. Har någonting förändrats?

Like
bottom of page